Xiexie Cafe

Xiexie Cafe

Description

Xiexie Cafe is an interior design project located beside the famous West Lake in Hangzhou, China. The architects’ intention is to create a warm, welcoming space in this tourist area. The interior is clearly divided into two spaces by use of different materials. The bright “sunroom” has a glass façade and a ceiling composed of woven wooden structures that create interesting shadow patterns during the daytime, while a space with a lower ceiling is mainly for service and customers who prefer more privacy.


Jury statement

The signature feature of this completely glassed-in café is its roof, which is composed of woven wooden structures that create interesting shadow patterns. The roof also endows the café with an identity all its own.

Winner

Excellent Communications Design
Retail Architecture