Reversible Parking Gare Saint-Roch

Reversible Parking Gare Saint-Roch

Description

The new multistorey car park is located at the heart of Montpellier. Acting as a structural link between the pedestrian areas of the Place de la Comédie and Saint-Roch railway station, this car park illustrates the concept of private participatory space (pps), the common appropriation of private spaces as a natural continuation of the dynamics of public space. Furthermore, it integrates the time vector in architecture with a view to the future.


Jury statement

This interesting façade pattern echoes the colours of the environs, endowing the building with a very striking identity; moreover, the pattern blends harmoniously with the surroundings. The light that falls in the interstitial spaces creates a fascinating interplay between light and shadow.

Winner

Excellent Communications Design
Urban Space and Infrastructure

Client