Colonnade

Colonnade

Description

The interior of the Ljubljana Stock Exchange’s office is defined by a new colonnade element that runs centrally along the entire room, creating a monumental space. The spatial composition is co-created by symmetrical design, uniform materials and rhythmic repetitions of the same elements. The perspective of abstract space changes as the observer moves through the colonnade and the space opens sequentially across its width in a uniform rhythm.


Statement of the jury

The strict, rectilinear architecture, featuring a long hallway and offices facing one another to the left and right is connected with a discreet use of colour, the use of uniform materials and rhythmic repetition of the same elements. Together with an integrated lighting concept, this allows a high degree of contemplative calm to arise. The consistent abstention from any decoration emphasises this impression. An uncompromising, stripped-down room, which while freed of any striking details, still lets you appreciate its identity. The extent to which office fittings can today be designed to be simple and reduced is impressive.

Gold

Excellent Architecture
Interior Architecture

Design

Arhitektura 2211

Public Choice 2021

Choose your 5 favourite projects among all winners (more information)

Vote now for this project

In order to participate in the Public Choice 2021, you must be logged in.

Don't have a Public Choice account yet?

Then please register here.

 

User login

Enter your username and password here in order to log in on the website
Login