Max Planck Institut

Max Planck Institut

Description

The »Max Planck Institute« for Comparative and International Private Law is dedicated to international knowledge transfer. For the redesign of the central lounge zone, brandherm + krumrey interior architecture therefore opted for an invigorating spatial concept. Continuing the existing materiality and colour scheme, the office developed an inspiring ambience that radiates timeless serenity. A sequence of rooms with the newly designed »Café Max« invites to research, meetings or relaxed conversations.

 

Photo credits: Joachim Grothus


Statement of the jury

The redesign of the »Café Max« in the Max Planck Institute was formally clear and of high quality, with cleverly placed accents creating a lively and inspiring atmosphere that nevertheless radiates calm and invites people to linger.

Winner

Excellent Architecture
Interior Architecture

Client

Max Planck Institut

Architecture/Concept

brandherm+krumrey interior architecture