Stadtwerke Meerbusch Willich

Stadtwerke Meerbusch Willich

Description

Modern, open and sustainable, the headquarters of the municipal utilities presents itself on a former steelworks site. With its glass facade, the building appears airy and bright. Ceramic elements in beige and red tones reflect the colour palette of clinker and thus pick up on the colour scheme on the site. Inside, visitors are welcomed by an open staircase that is available to all areas and serves as a communication area. This openness continues in the office space.


Statement of the jury

Built on a former steelworks site, the office building of the Meerbusch public utility company has a pleasantly bright, transparent and inviting appearance with its clear design language and generous glazing - an impression that continues inside. A nice detail are the facade elements, which with their different shades refer to the clinker brick buildings in the neighborhood.

Winner

Excellent Architecture
Architecture