BAIKO GAKUIN UNIVERSITY – The Learning Station CROSSLIGHT

BAIKO GAKUIN UNIVERSITY – The Learning Station CROSSLIGHT

Description

The new building of Baiko Gakuin University aims to provide a place for students to develop the capacity to think and the power to live. Conventional notions such as »corridors« and »classrooms« were eliminated. In this way, students’ activities and class sessions are exposed on the façades that communicates the university’s intellectual activities, and gradually become a part of the city. Our idea was to give unique characteristics to each space, just as each student has their own characteristics too.


Statement of the jury

The design abandons the linear arrangement of traditional classrooms and instead creates an open room structure with all kinds of seating arrangements. This creates a special architecture that is already externally evident in the extraordinary concept, an architecture that cannot be taken in at a single glance, but wishes instead to be discovered and consequently never becomes boring.

Special Mention

Excellent Architecture
Architecture

Company/Client

Baiko Gakuin

Public Choice 2021

Choose your 5 favourite projects among all winners (more information)

Vote now for this project

In order to participate in the Public Choice 2021, you must be logged in.

Don't have a Public Choice account yet?

Then please register here.

 

User login

Enter your username and password here in order to log in on the website
Login