Folkart Hills Residences

Folkart Hills Residences

Description

The inspiration is the landscape effect created by the nested hills in the nature to create our topography. These three-hilled structures form their own topography, melting into the silhouette on the high sloping land, without directly depicting a direction. The massive structural affect has been broken and the northward positioning of the structure is softened by the elliptical geometry. The parapets were created with STO Ventec R panels.


Statement of the jury

The design, which is inspired by the natural topography of gentle hills, blends perfectly into the surrounding countryside, where the white balustrades graphically trace the topography creating a wonderful view. An interesting design creating exciting dialogue and harmony between countryside and architecture.

Special Mention

Excellent Architecture
Architecture

Public Choice 2021

Choose your 5 favourite projects among all winners (more information)

Vote now for this project

In order to participate in the Public Choice 2021, you must be logged in.

Don't have a Public Choice account yet?

Then please register here.

 

User login

Enter your username and password here in order to log in on the website
Login