TIMELESS

TIMELESS

Description

This house in a quiet residential neighbourhood of central Tokyo was built for a couple who had long-lived on the property but wanted to rebuild as they entered a new phase of life after their three children left home. The exterior design, comprised of two massive volumes piled on top of each other, takes advantage of the corner lot, with a façade of exposed concrete imprinted with cedar formwork. Outward-facing windows are limited to horizontal slits to preserve privacy and increase security.


Statement of the jury

The strictly rectilinear building, consisting of two volumes lying one on top of the other, prevents glimpses from the outside and surprises on the inside with a landscaped inner courtyard and a pleasantly open living landscape. A highly elegant design that promises an exclusive quality of living.

Winner

Excellent Architecture
Architecture