Zhuhai National Park Gateway

Zhuhai National Park Gateway

Description

At 10,000 hectares, Zhuhai National Park, characterised by the presence of the bamboo sea, aims to preserve this unique environment using limited local technologies with a deep respect for the bamboo forest. The park gateway has been designed as a dense assembly of vertical lines, a denser cluster which can be randomly spotted in the bamboo sea. The gate aims to emphasise the bamboo, which is hidden in the forest while at the same time also creating an iconic entrance for the park.


Statement of the jury

The structure made of vertical bamboo poles draws on the aesthetics of impenetrably dense bamboo forests, while at the same time inviting visitors and offering protection thanks to the large entrance. A modern-looking, yet pleasantly simple design that blends perfectly into the nature environment and climate of the national park.

Winner

Excellent Architecture
Urban Space and Infrastructure

Public Choice 2020

Choose your 5 favourite projects among all winners (more information)

Vote now for this project

In order to participate in the Public Choice 2020, you must be logged in.
Don't have a Public Choice account yet?
Then please register here.

User login

Enter your username and password here in order to log in on the website:
Login